加入最愛專欄  收藏文章 

2020-10-23

首日開工即咀嘴 唐詩詠:馬德鐘成日挑逗我

  【晴報專訊】馬德鐘與唐詩詠昨日出席無綫新劇《我家無難事》拜神儀式,兩人首度合作飾演夫妻,而且開工第一天便拍攝親熱戲。不過二人默契十足,詩詠笑言出奇地輕鬆,感覺猶如老夫老妻,更預告會拍攝親熱床戲。

 

唐詩詠視馬德鐘為偶像,二人首次合作便甚有默契。

 

  馬德鐘、唐詩詠、鮑起靜、王君馨、車婉婉和關禮傑等,昨日到無綫電視城出席拜神儀式。自認是馬德鐘粉絲的詩詠,如今夢想成真與偶像拍劇,而且合演夫妻,令她開心不已。詩詠透露跟馬德鐘開工第一日便拍接吻戲,笑言感覺很好︰「起初都擔心會唔會緊張,但結果好老夫老妻,唔使時間熱身,好似我哋已經錫過咁。」

 

  詩詠表示稍後會拍親熱戲:「仲有床戲未拍,佢(馬德鐘)成套戲都喺度挑逗我,不過佢令氣氛好輕鬆,大家有講有笑,完全無壓力。」馬德鐘亦表示跟詩詠非常合拍︰「可能大家處理劇本方向好一致,大家埋位後都好順暢。」可有相逢恨晚的感覺?詩詠笑說︰「由依家開始展望將來,我哋除咗拍愛情戲,仲可以嘗試其他題材。」

 

王君馨右腳受傷無阻親熱戲

 

右腳受傷的王君馨(右),拍照時輕挽黃嘉樂手臂借力。

 

  王君馨早前拍劇集《超能使者》時,弄傷右腳足踝導致韌帶斷裂,她昨日要用拐杖輔助行路,坦言起碼再休息三星期後,才可以跳舞。她說:「當日喺三尺高地方跳落地,聽到『啪』一聲,原來前韌帶斷咗,側邊同後邊嘅韌帶撕裂。」她笑言幸好在《我家無難事》中動作戲不多,之前跟楊明拍親熱戲時,也只是滾來滾去:「親熱戲都係集中喺上半身,所以影響唔大。」

 

轉載自: 晴報

全新直播節目《hot talk 1點鐘》強勁嘉賓陣容 擴視野 添智慧 ► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#唐詩詠 #我家無難事 #馬德鐘
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
施政報告2020
More
Share