加入最愛專欄  收藏文章 

2020-11-25

清水灣愛巢簽紙娶張寶兒 袁偉豪︰一個人搵錢 兩個人使錢

  【晴報專訊】相戀三年的袁偉豪(Ben)、張寶兒(Bowie)昨日在清水灣豪宅簽紙結婚,Bowie穿上自己設計的大露背婚紗出嫁,贏得美人歸的Ben亦自爆在儀式時第一個感動落淚:「當時見到外父拖住Bowie出嚟,我已經忍唔住喊!」

 

 

  袁偉豪、張寶兒於17年拍攝旅遊節目《打工捱世界II》擦出愛火花,今年五月兩人斥資近7,000萬港元,購入清水灣傲瀧一個豪宅單位共築愛巢,Ben早前更自爆去年已在加拿大求婚成功。昨晨,忽然迎來他們在新居會所簽紙結婚的喜訊,一對新人昨日傍晚接受訪問,亦應傳媒要求多次咀嘴,幸福滿瀉。據悉,兄弟團成員包括謝東閔、林子善等,Bowie的胞妹張寶欣任伴娘,朱智賢做姊妹,而陳山聰、胡定欣則任婚禮司儀。Ben在簽紙儀式上感動落淚,並清唱新歌《你與你的另一半》,完成斟茶儀式及簽紙註冊後,昨晚只安排簡單食飯慶祝,昨日亦未見有玩新郎環節。

 

自稱父愛氾濫

 

袁偉豪坦言與Bowie拍拖不久,已下定決心做老襯。

 

  袁偉豪透露在愛的宣言中加入深情說話︰「主要圍繞三年前喺非洲大草原定情,過去三年係我事業嘅春天,佢亦縱容我嘅任性。無論開心唔開心,佢都喺我身邊,自己覺得都係時候定落嚟,所以娶個老婆番嚟。」

 

張寶兒穿上裙褂,雙臂戴上三對巨型龍鳳鈪,胸前再掛上四對龍鳳鈪,貴氣十足。

 

  提到限聚令影響婚禮安排,Ben表示︰「我哋都有提賓客戴口罩,整個婚禮都無諗住大搞,希望遲啲再舉行晚宴。」問到可會雙喜臨門?Bowie即笑言︰「你睇我着成咁,就知無BB!我哋都唔趕住生。」Ben甜絲絲補充說︰「會商量(生仔),除非有意外,不過雙方家長都想抱孫,我都父愛氾濫。(正式搬入愛巢?)係呀,正正式式要一個人搵錢,兩個人使錢。」Bowie笑言︰「我都未習慣被人叫袁太,要慢慢練習先!」問到婚禮使費,Ben回應︰「係用咗好多錢,但錢並非最重要!」

 

 

轉載自: 晴報

【數量有限】訂閱etnet YouTube Channel,即可獲贈etnet精美筆記本及年曆卡! ► 立即行動

更多娛樂情報文章
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
新型肺炎
More
Share