收藏文章 

2017-12-08

大嘥鬼都出模型?粉絲高呼「很想要」!

  噚日打咗成日修改議事規則嘅仗,立法會終於可以停一停,下周再續。Jenny都有得抖一抖,回一回氣,就等小妹碌吓Facebook先!點知Jenny碌碌吓,竟然睇到環境局其中一個吉祥物「大嘥鬼」嘅「真身」!

 

  平時大嘥鬼都係以虛擬形式同粉絲見面,喺圖片入面同大家講吓環保小貼士、緊貼時事熱話嚟抽個靚水咁,Jenny都好鐘意追佢啲Post㗎!仲會成日同朋友開心Share添!點知睇返呢兩日嘅Post,小妹就覺得大嘥鬼有啲唔同咗,細睇之下發現,原來今次張圖唔係整出嚟,而係大嘥鬼真係穿越次元嚟到現實喇!

 

就係呢個大嘥鬼模型!唔少粉絲同Jenny一樣都想擁有一隻呀!

 

  大嘥鬼都聽到一眾粉絲嘅呼喚,喺留言度送出自己……嘅一張自製圖連同製作方法畀大家,等粉絲們都可以擁有一隻私家紙版大嘥鬼!不過相信唔少粉絲同Jenny一樣,想要隻立體大嘥鬼多啲囉!最好就有埋鎖匙扣,咁就可以日日提住自己「咪大嘥」啦!

 

大家睇吓,仲有大嘥鬼嘅嘜頭貼紙㗎!

 

  今日大嘥鬼又有出Post喇!原來大嘥鬼見天氣轉涼,提大家飲多啲暖水,仲要記得用玻璃杯「暖埋手仔」添!So Sweet!不過Jenny個重點就落咗係杯水隔離嘅疑似「生果牌」電腦上面,嗰隻大嘥鬼模型同埋嘜頭貼紙!大家都知「生果牌」電腦背後嘅logo有啲係有得著燈嘅,Jenny就FF(幻想)緊,如果好似圖中咁,將大嘥鬼個嘜頭貼喺個logo到,跟手著埋燈,就真係望到都暖呀!相信大家仲會諗起星星局長添!

 

 

 《經濟通》所刊的署名及/或不署名文章,相關內容屬作者個人意見,並不代表《經濟通》立場,《經濟通》所扮演的角色是提供一個自由言論平台。

全新消閒節目《周一加油站》,幫你踢走悶氣,重新注入元氣! ► 即睇

更多言歸政傳文章
你可能感興趣
#大嘥鬼 #環保生活
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
台疫情反彈
More
Share