加入最愛專欄  收藏文章 

2020-06-05

份屬潮州同鄉 馬浚偉勁讚周秀娜醒目女

  【晴報專訊】馬浚偉(馬仔)親自製作及主持的電視節目《緣來自咖啡》,早前邀請曾在劇集《宮心計2深宮計》合作的周秀娜和劉心悠做嘉賓,大談理想與人生。馬仔大讚兩位女神美貌與智慧並重,是圈中少見的有原則、目標清晰及堅持自我的優秀演員。

 

馬浚偉笑言咖啡配美人周秀娜,是賞心樂事。

 

  馬浚偉表示原來自《宮心計2深宮計》之後,他與兩位美女已有一段時間沒有聚頭:「好開心得到佢哋兩位支持,我哋會透過社交平台保持聯絡,知道對方近況,今次再見面,兩位狀態好好,係百分百靚女!」原來馬仔與周秀娜同屬潮州人,彼此更有親切感,馬仔表示娜姐以「模」身份出道時,他已十分留意對方:「周秀娜畀我嘅感覺好特別,佢好有思想,聽過佢嘅訪問,無論對答、內容,都表現得大方得體,感覺好有修養,即使面對一啲好尖銳,甚至難堪嘅問題,佢都答得不慍不火,好有智慧,的確與別不同。」

 

(左起)周秀娜、馬浚偉與劉心悠因拍《宮心計2深宮計》結緣。

 

  馬仔特別佩服娜姐的勤力,多年來見證她成長、進步:「佢永遠知道自己想要咩,努力去爭取,有今日嘅成績同知名度,絕對唔容易。」娜姐則表示一直很尊重馬仔這位大哥哥,跟他相處,會覺得人生充滿希望,非常勵志,她說︰「真係唔知佢何來咁多時間、咁多精力做咁多嘢,好厲害,又識照顧其他人,佢係我嘅學習榜樣。」

 

難忘劉心悠帶飯入廠

 

  至於另一位女神劉心悠,馬仔最記得拍《宮心計2》時,只有他和心悠每天都帶自家飯入廠,證明他們對飲食有要求。馬仔說︰「心悠勤力專業,做人好有規劃,好清楚自己要過點樣嘅人生,真正做到律己以嚴、待人以寬。我好欣賞佢嘅生活態度,可以喺圈中堅持原則唔容易呀!」心悠笑言曾與馬仔約定一齊飲咖啡,今次終於有機會:「我平時每日都飲一、兩杯咖啡,馬仔親自沖嘅咖啡好特別,我好鍾意飲呀。」

 

轉載自: 晴報

全新消閒節目《周一加油站》,幫你踢走悶氣,重新注入元氣! ► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#馬浚偉 #周秀娜
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
跨境理財通
More
Share