加入最愛專欄  收藏文章 

2021-06-30

首次宣傳《寶寶大過天》 馬明抱實「囡囡」唔放

  馬國明過去幾星期一直身在內地工作,昨日第一次出席主演劇集《寶寶大過天》的宣傳活動,即時化身暖男爸爸,全程抱實「囡囡」梁芯語。至於劇中老婆岑麗香(香香)最近則忙於照顧家庭,剛誕下細仔不久的她,問到會否追個仔,她直言︰「我依家體力應付兩個仔係啱啱好,實在唔敢諗其他嘢住。」

 

馬國明昨日首度出席宣傳活動,與香香及芯語「一家團聚」。

 

  馬國明昨日甫出場就抱緊劇中囡囡「童童」梁芯語,與岑麗香「一家團聚」,場面溫馨。馬明全程抱實芯語不放手,又為她講故事,盡顯慈父一面。而小童星芯語全程表現乖巧,玩遊戲時又令馬明得分,讓馬明冧爆,「太好喇!不枉爸爸喺大陸搵錢番嚟養你!」

 

童星芯語讓馬明在遊戲中得分,認真「乖女」。

 

  另外,馬明在內地登台時獻唱鄭伊健歌曲《一生愛你一個》,被網民大讚他是「被拍劇耽誤的歌手」。馬明表示︰「內地都有得睇呢個劇,大家都話睇得好開心,又讚題材貼地,仲話香香好鬼靚!(抱實個女唔放?)之前拍劇嗰陣,抱得佢耐都覺得重,不過呢排為新劇做緊訓練,要成日拎住好重嘅機關槍。頭先嚟到再抱個女,突然覺得佢好輕磅,小兒科!」

 

岑麗香暫無意追女

 

  香香就透露大仔Jacob近日特別黐身,她笑言︰「我原本打算睇片跳一陣鄭多燕舞keep fit,點知佢攬實我唔放、我惟有攬住佢跳。(再追個女?)我依家體力應付兩個仔係啱啱好,實在唔敢諗其他嘢住。」

 

在劇中經常素顏示人的斐斐,昨日以性感造型及濃妝打扮出現。

 

  至於飾演外傭的朱斐斐,被網友大讚她十分神似,斐斐說︰「其實今次係第一次有比較連貫嘅角色,事前特別搵咗姐姐幫手,將佢哋啲說話錄音,再不斷聽番去學啲口音。」

 

轉載自: 晴報

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#寶寶大過天 #馬國明 #梁芯語 #岑麗香
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
監管風暴
疫苗福利
More
Share