加入最愛專欄  收藏文章 

2021-07-06

28位候選港姐首度亮相 關楓馨陳聖瑜成頂頭大熱

  【晴報專訊】《2021香港小姐競選》28位入圍佳麗昨日首度會晤新聞界,今年未有海外佳麗入圍,被視為大熱門的「翻版方媛」陳聖瑜(Yvette)及「翻版楊采妮」梁凱晴(Carina)信心十足兼狀態大勇;至於備受矚目的「星二代」關楓馨(Fabienne)同樣被睇好,她透露為趕「選美尾班車」而參選,目前會努力修身,爸爸關禮傑亦全力支持她。

 

「星二代」關楓馨甫入圍已成為焦點。

 

  《2021香港小姐競選》將分別於下月22日及9月5日舉行準決賽及決賽,現年26歲、碩士畢業的關楓馨被視為大熱,Fabienne直言今年參選是為了趕上「選美尾班車」,她更辭去英文老師的工作,並坦言希望入行︰「參選想攞多啲經驗、學多啲嘢,同埋覺得依家比之前成熟,參選亦已經係最後機會。」對於因爸爸是關禮傑而成為傳媒焦點,問Fabienne可有壓力?她說︰「無壓力,亦都唔緊張,都係做番自己。(你參選爸爸會唔會有壓力?)無,佢都係做番爸爸嘅角色,支持個女,佢叫我做番自己,努力training。(自己有咩準備?)Keep fit,成身都要keep,希望保持好好嘅狀態。」

 

陳聖瑜認為參選港姐是一個令自己學習更多的旅程。

 

大隻馬嘉希唔覺輸蝕

 

(左起)陳聖瑜、戴佳敏、關楓馨、梁凱晴、王嫿嫿以大熱姿態入圍。

 

  另外,問到兩大熱門陳聖瑜和梁凱晴如何備戰?Yvette表示會勤做運動,雖然她經常在社交平台上分享水着照片,但認為與港姐的泳衣環節會有不同,故需要多加準備,「會盡量食少啲,肚仔睇落會更好睇!」而為了參選辭掉市場推廣工作的Carina,亦表示會積極減肥、學習行catwalk及練習多點笑容。

 

馬嘉希(左)和梁菁琳被視為陪跑,但兩人態度親切贏回不少分數。

 

  至於被視為冷門的馬嘉希(Nicole)身形比較健碩,問到Nicole會否覺得較輸蝕?她表示︰「我覺得唔需要最瘦,只要我覺得健康就可以。(唔使減肥?)都會做運動、食清淡啲,但唔會瘦到睇起嚟唔健康。」而梁菁琳(Katerina)外貌不算突出,同樣被看低一綫,被問參選後可有計劃在幕前發展?她說︰「要睇下觀眾係咪鍾意我。」

 

轉載自: 晴報

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#2021香港小姐競選 #梁凱晴 #陳聖瑜 #關楓馨
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
監管風暴
疫苗福利
More
Share