加入最愛專欄  收藏文章 

2021-07-13

合唱《信者得愛》破例狂舞 鄭秀文成功打開黎明的腿

  【晴報專訊】黎明(Leon)前晚請來鄭秀文(Sammi)擔任第二場個唱嘉賓,Leon除了自爆用「風呂減肥法」外,還與Sammi合唱一曲《信者得愛》,一向斯文的黎明被Sammi感染得扭身扭勢,超驚喜的Sammi事後在社交網笑指自己成功打開了黎明的腿,認真搞笑。

 

黎明不但戴上太陽眼鏡為Sammi伴舞,更表演rap歌。

 

  前晚演唱會吸引黎明契爺胡楓(修哥)、霍啟剛與太太郭晶晶、導演袁劍偉與太太林嘉欣、蔡一傑及童愛玲等捧場。Sammi以一身型爆的全黑打扮擔任嘉賓,二人合唱《信者得愛》時,黎明戴着黑超伴舞又rap歌,令Sammi驚喜莫名,大叫︰「Leon跳舞呀!」台下粉絲見到偶像跳舞亦尖叫不絕。

 

  事後Sammi上載兩人合唱的片段到社交網並留言︰「Mi的『信者得愛』成功打開了Leon的……腿和腳,黎生跳舞!好狂野。城城見到應該會雙腿發軟怯一怯。(I'm just kidding la!!城城是the best舞王)Mi在台上忍唔住狂笑,Leon跳舞Mi唱歌,哈哈!今晚好好玩。」她又鬼馬表示︰「信者得愛的魔力,Mi的演唱會癮出來了,看來我要快快想concert的事,瘋狂Mi遇上斯文黎,黎樹根朱金梅合體,黎生比Mi搞到㷫烚烚瘋狂起舞,支持好可愛的黎生。」蔡卓妍亦留言︰「未見過Leon咁high!」

 

自創風呂減肥法

 

  Sammi經常在社交網分享運動後爆汗的短片,原來黎天王亦有捧場,他說︰「Sammi,你做運動keep fit好勤力,我見你流好多汗。咁你知唔知我點keep fit?我係用日本風呂式。首先開個bath然後浸落去,諗住自己喺日本,聽風呂音樂浸20分鐘,起身着返件浴袍,房入面開28度冷氣,食碗辣麵,坐15分鐘,成身流晒汗,肯定無咗三至四磅。」Sammi邊聽邊鬼馬笑說︰「又浴缸又除衫,好有畫面……見到你啲肥肉呀!依家無,依家好fit!」黎明即金句王上身說︰「肥肉會慢慢變少,水份嚟啫!」

 

Sammi表示跟黎明一起同台很開心,回憶返晒嚟。

 

  講到興起Sammi又爆料,指不知何時黎明變得個人好飄、好迷離,她稱幾年前黎明主動致電自己表示會替她監製一首歌,又表示會拍埋MV,但突然有一天,黎明又表示沒空做,她笑言︰「乜你咁飄㗎?你啲節奏好難跟呀!」黎明自嘲︰「我知我成日講嘢斷片,生活都係咁。(啲人話生咗仔會無記性。)又唔係我去生。(生女可能會好啲。)可能係,哈哈!」

 

轉載自: 晴報

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#黎明 #鄭秀文 #演唱會 #信者得愛
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
監管風暴
透視大灣區
More
Share