加入最愛專欄  收藏文章 

2021-08-09

遭歌迷破壞「好事」嬲爆腰斬拍攝 張敬軒補鑊︰嚇親大家唔好意思

  【晴報專訊】張敬軒甚得歌迷愛錫,日前有歌迷買下各區的巴士站燈箱廣告,慶祝軒仔入行20周年,但前晚卻發生不愉快事件。軒仔前晚擔任太極樂隊個唱嘉賓後,即趕往有關巴士站拍片答謝歌迷,但因部分歌迷跟隨而至,軒仔不想拍攝內容曝光,迫於無奈腰斬拍攝,事後他開直播向歌迷道歉,他更苦口婆心呼籲歌迷勿再花錢應援,又謂送梳蕉給他亦十分開心。

 

 

  軒仔的秘密拍攝大計取消後,昨日凌晨在社交網上載一張在巴士站燈牌前的相片,他留言︰「Thanks to everyone!But again︰NG HO SAI CHIN(多謝各位,但再提醒大家︰唔好嘥錢)」軒仔粧都未落,就在家中開直播說︰「我哋團隊諗住拍番啲開心同搞笑嘅片多謝大家,好感恩大家咁錫我,但我好唔鍾意大家使錢…尤其香港依家搵錢唔容易,好多行業受影響,大家真係要留個錢傍身。」軒仔又呼籲經濟上許可的歌迷,可以捐錢去各慈善機構。

 

軒仔前晚在太極演唱會上擔任嘉賓,台下歌迷反應熱烈。

 

獲00後小妹妹支持

 

腰斬拍攝後,軒仔只在巴士站燈箱前拍照留念。(IG圖片)

 

  軒仔指專程帶備兩套個唱上的舞台服裝,去巴士站應援燈箱前拍片,但因熱情歌迷追隨而腰斬拍攝。軒仔坦言︰「我係有啲啲唔開心…雖然唔建議大家為我使錢,但使咗錢,又集資咗幫我整呢啲燈牌,我好應該多謝支持我嘅朋友,但佢哋到咗又一路影住,我好驚我哋計劃好嘅嘢提前曝光,我又想畀啲驚喜大家,最尾都cut咗所有拍攝。」由於擔心自己當時惡形惡相嚇窒歌迷,軒仔不忘安撫他們︰「喺我勸喻大家唔好揸機時,我嘅嚴肅嚇親大家嘅話,我都要講聲唔好意思…人到中年有班00後小妹妹支持真係好感恩,但世界變喇,阿叔我都要學下,多謝大家嘅熱情;後日(今日)傍晚我會有個活動,大家見下面傾下偈,或者帶兩梳蕉嚟探我就得。」

 

軒仔早前誤會歌迷花錢在郵輪船身買應援,原來只是郵輪公司免費製作的活動。(影片截圖)

 

廣州香港設歌迷站

 

軒仔前晚在直播中苦口婆心,呼籲歌迷勿再嘥錢送禮給自己。(影片截圖)

 

  軒仔自言入行以來收到歌迷送贈各式各樣的禮物,都會珍而重之︰「除咗收過一撮頭髮真係無keep,你哋送畀我嘅嘢真係有留;我喺荃灣租咗個五千呎嘅倉,有四分一係擺出道到依家粉絲嘅禮物,淨係Monchhichi公仔都有幾千隻,大家真係唔好使嗰啲錢。」另外,軒仔亦宣布稍後在香港和廣州設立歌迷活動中心,香港已物色了一個千多呎的地方:「大家可以坐埋一齊做啲手作仔或義賣,有個錄影廠拍下嘢,擺下我啲古靈精怪物品,地址稍後公布畀大家聽。」

 

轉載自: 晴報

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#張敬軒 #歌迷 #拍攝
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
施政報告
More
Share