加入最愛專欄  收藏文章 

2021-05-26Text: Yan Law

MIRROR舊作出土!現身消委會《選擇》短片教揀冷氣機!邊6位成員有份?「鏡粉」又要喪Loop啦!

  香港男子組合MIRROR近來非常紅,其掀起的追星熱潮浪連浪,繼月中舉行的《MIRROR "ONE & ALL" LIVE 2021》演唱會圓滿結束後,不少「鏡粉」都表示患上嚴重的「演唱會後遺症」,瘋狂在社交平台上分享或重溫12子的台上風采,連帶他們出道前後拍下的微電影、廣告、MV都不放過,似乎要讓MIRROR在這個夏天繼續「焫焫焫焫焫焫著」全城!

 

Read More:MIRROR演唱會成全城熱話!「鏡粉」細數5個MIRROR爆紅原因!在職場可以怎樣借「鏡」學習? 

 

  這邊廂,MIRROR風潮狂熱無極限;而另一邊廂,一連多日的酷熱天氣警告亦令不少人熱到「焫焫焫焫焫焫著」,紛紛開冷氣消暑降溫,有些人更心思思為家中添購一部慳電、夠凍又夠靜的新冷氣機!沒想到上網一search「冷氣機」三個字,竟然找到MIRROR於2019年為消委會《選擇》月刊拍攝的短片,即刻心心眼咗!點擊開來看一下,雖然沒有全員出馬,但「人氣王」姜濤、MIRROR副隊長Anson Kong、陳卓賢(Ian)、「教主」盧瀚霆(Anson Lo)、邱士縉(Stanley)、邱傲然(Tiger)都有份參與,陣容都算強大!

 

(截圖自消費者委員會Youtube)

(截圖自消費者委員會Youtube)

 

  再望真啲,短片view數竟然只有2萬多?未免太少吧?其實也不出奇,畢竟當時MIRROR只是剛出道不久,沒有太多人認識和留意,倒是消委會獨具慧眼,找來姜濤等人擔任封面宣傳大使,教大家點揀一部慳電、夠凍又夠靜的冷氣機!雖然短片反響不大,但亦有「鏡粉」留言力撐:「唔通……終於要買人生第一期嘅選擇月刊!?咁悶嘅內容我都居然成段睇晒,消委會,你贏!」、「識搵呀~搵班靚仔……特別是姜濤」等!如今回看,別有趣味!不知道有多少「鏡粉」和編者一樣,有幸找到這段舊作?又無限喪loop呢?

 

  提提大家,短片中的資訊並非最新,參考價值有限,但編者相信有MIRROR助陣,一班「鏡粉」就算不用開冷氣都會睇到透心涼!

 

即刻重溫「MIRROR x 窗口式冷氣機大檢閱」:

 

(影片來源:消費者委員會Youtube)

 

  還有還有……ViuTV節目《調教你MIRROR》將於6月7日晚首播,內容講述梁祖堯(阿祖)在MIRROR經理人黃慧君(花姐)不在場情况下調教12位成員。近日節目預告片出街,見到MIRROR出發前往梅窩時已攰到入睡(不但Anson Lo挨著Edan睡覺,連姜濤亦靠著Jeremy熟睡),令一眾鏡粉期待不已,相信到時又會有新一輪MIRROR風潮!辦公室茶水間話題繼續離不開他們!

 

Read More:【消委會報告】一匹半「日立」冷氣機製冷量只等於一匹!隨時交多電費!邊款冷氣機最夠凍、最慳電、最寧靜?(附最高評分款式)

 

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多小薯茶水間文章
你可能感興趣
#打工仔 #Mirror #演唱會後遺症 #消委會 #選擇月刊 #窗口式冷氣機 #鏡粉 #姜濤 #Anson Kong #陳卓賢 #Ian #盧瀚霆 #Anson Lo #邱士縉 #Stanley #邱傲然 #Tiger #姜son #梁祖堯 #花姐 #調教你Mirror #ViuTV
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
監管風暴
透視大灣區
More
Share