• |
  • 極速報價
  • |
  • 會員
  • 產品服務 / 串流版
  • 設定

08/12/2023

戀講嘢丨30歲模特兒認做飯局妹食飯收4千!與心上人約會照收錢!不忿對方冷淡索十幾萬摸胸費、分手費!193:好黐線嘅女人

  • 加入最愛專欄
  • 收藏文章
Text: 娛樂組 Photo: 網上截圖、IG

  ViuTV清談節目《戀講嘢》最新一集中,現年30歲的港女Charlene表示做「服務性行業」,期間承認做飯局妹,收錢與有錢客人食飯,更大爆藝人及自己的飯局價,又揚言客人因摸了她的私人部位,結果要付十幾萬找數,令主持193(郭嘉駿)、浩南(鄭伊琪)、Ashina(郭奕芯)及Helen(譚凱倫)大呼唔值!原來Charlene是前藝人及模特兒曾上游,一向言行出位。

 

現年30歲的Charlene,承認靠跟客人食飯賺錢。

193好奇飯局妹工作內容。

 

  節目中,外貌身形平平的Charlene,坦承收錢跟客人一對一、或一對多人食飯飲酒,但強調「賣藝不賣身」,只是純粹食飯。

 

 

  問到三位女主持的飯局估價,Charlene說:「你哋係藝人,起碼都收幾萬,每節食飯大約2至3個鐘。我係一般人,收4千至5千蚊。」Helen聞言毫不畀面說:「嘩,我就唔會畀呢4千蚊!」Charlene不禁反白眼,Ashina問她有何過人之處能收費4千?她說:「通常都係得樣同身材,但我唔覺得自己特別靚,所以內涵搭夠。」

 

 Charlene承認被摸私人部位。

 193直指收費太貴。

 

  Charlene分享自己的「愛情勞資糾紛」事件,她「沉船」愛上一名年約40歲的客人,彼此第二次純粹食飯後,已忍不住激吻:「佢帶咗我去後樓梯,有摸私人部位。(胸部?)絕對係私人部位。我本身陪客人食飯,如果咁樣要拎我心中價錢,但我鍾意佢,所以傾向唔收錢,維持長期關係。」如果是其他客人會收費多少?她說:「大約10零萬?」四位主持反應極大,193說:「你個胸好貴!值唔值?!」浩南亦說:「你講出嚟都唔make sense啦,出面有啲人可能收幾萬做埋嗰件事,但你咁樣似劏水魚喎!」

 

浩南叫Charlene要識莊閒。

Charlene為追討「分手費」,開價十幾萬。

Charlene表示要擺低身上為客人買的連身裙,193即說:「唔好除,你要我睇,你要畀錢我。」

 

  Charlene揚言能做到心儀對象的地下情人已心足,但承認每次與心上人食飯約會都有收錢,不過她強調由始至終雙方沒有發生關係。及後,男方變得冷淡,Charlene認為對方「(口趙)完鬆」:「我要求唔過份,只想佢喺特別節日陪我。」四位主持覺得Charlene前後矛盾,浩南直斥:「你都好矛盾,又要講錢,又要人哋唔同你講錢,真係要鬧。你要攞人正日,大佬,你都要識分莊閒,佢係你個客,正日梗係陪老婆或女朋友啦!」

 

  Charlene自覺「蝕底」,要向客人追討十幾萬「摸胸費」:「當初冇stop佢,我係想借此換長期關係,而家少少錢就想打發我?我覺得唔夠,要分手費。(冇一齊過點分手?)咁係佢主動!我唔忿氣,我原意係希望人同錢都要。」主持們又忍不住鬧爆:「你好貪心,真係未瞓醒!」歪理連篇的Charlene狡辯:「我哋識咗大半年,10零萬,除番開一個月都係1、2萬啫!」Charlene為追數相當激進,竟找來男方的朋友及同事追問,實行一拍兩散,結果男方唯有付餘下尾數,193說:「好黐線嘅女人,咁係勒索!我覺得個男人有啲慘。」

 

 

  原來Charlene是前藝人及模特兒曾上游,有指她25歲時已經有幾層樓在手,而她的IG自拍相,跟《戀講嘢》中的真身頗為不同,要望多幾眼才認得。

 

轉載自: 晴報

【訂閱有賞】訂閱健康好人生YouTube頻道 賞你etnet 30週年珍藏版2024年曆卡 + etnet精美筆記本!► 火速行動

我要回應

你可能感興趣

放大顯示
風水蔣知識

職場新常態

精選文章

  • 生活
  • DIVA
  • 健康好人生
專業版
HV2
精裝版
SV2
串流版
IQ 登入
強化版
TQ
強化版
MQ