加入最愛專欄  收藏文章 

2019-08-12Text: Amber Yiu

【必食過江龍】日本第一「壽司郎」登陸香港! CP值極高料理率先睇

  大家每次去日本,都總會安排去食迴轉壽司,只要大家在Google上打「日本迴轉壽司」,就會出現「壽司郎 SUSHIRO」這個名字。這間日本No.1迴轉壽司更譽為日本的國民壽司,它繼進軍韓國及台灣後,就在香港開設第三間海外分店,大家不用搭飛機就能食到高CP值壽司啦!

 

 

日本第一迴轉壽司:壽司郎

 

  Sushiro壽司郎開業30多年,是日本規模最大的連鎖迴轉壽司店、日本銷量No. 1的連鎖迴轉壽司店和日本人最喜愛迴轉壽司,日本分店數目超過400間,並以100円壽司作招來。

 

壽司郎香港總經理荒谷先生表示,希望可以為香港市民帶來滿足心靈的壽司。

 

  壽司郎今次來到香港,當然為大家帶來近70款CP值極高的壽司啦,更加有多款香港限定壽司。主打平價高質的壽司郎,在香港分店價錢由$12至$27不等,真係平民價錢高質享受啊!

 

整個設計「好日本」啊!

二人座位都幾闊落!

內設有飲品吧,如果你唔想飲綠茶的話,不如加$17任飲不同飲品啦!

大家可以用平板電腦點餐

 

下頁即睇必食壽司!

 

etnet財經‧生活App  財智‧健康‧品味生活
【立即下載】  iOS版 / Android版
更多香港街頭美食文章
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
置業不是夢
More
Share