加入最愛專欄  收藏文章 

2022-12-07Text: Sammy Leung

Google香港2022年度16個熱搜榜出爐!必睇估佢唔到熱搜頭條/財經話題/電影/景點/食材/節目!娛樂名人榜MIRROR不入十大?熱搜酒店竟然係呢間!(附詳細排名)

  到了2022年12月,又是時候看看2022年香港人關心的話題。今次Google公布了香港 2022 年度17個搜尋排行榜,當中包括:「熱搜關鍵字」、「熱搜頭條」、「熱搜酒店」、「熱搜娛樂名人」及「熱搜電影」等。今次就一齊看看今年香港人最關心甚麼吧!

即睇熱搜關鍵字

即睇熱搜頭條

即睇熱搜話題人物

即睇熱搜財經話題

即睇熱搜娛樂名人

即睇熱搜電影

即睇熱搜節目

即睇熱搜本地熱點及活動

即睇熱搜景點

即睇熱搜酒店

即睇熱搜遊戲攻略

即睇熱搜意思

即睇熱搜英譯中

即睇熱搜中譯英

即睇熱搜食譜

即睇熱搜食材

 

(圖片來源:unsplash)

 

Google 香港 2022 年度熱搜關鍵字

 

  今年Google 香港 2022 年度熱搜關鍵字分別為疫苗預約、強制檢測及iPhone 14。相信因為新冠肺炎,所以令到疫苗預約及強制檢測成為香港人常常搜尋的詞語。

 

1.    疫苗預約

2.    強制檢測

3.    iPhone 14

4.    烏克蘭

5.    安倍晉三

6.    URBTIX

7.    MIRROR 演唱會

8.    美麗戰場

9.    快速測試

10.    李家超

 

下一頁:Google 香港 2022 年度熱搜頭條

 

 

 《經濟通》所刊的署名及/或不署名文章,相關內容屬作者個人意見,並不代表《經濟通》立場,《經濟通》所扮演的角色是提供一個自由言論平台。

【2023兔年】迎新春,謹祝大家福兔豐年,鴻圖大展,財運亨通! 即睇2023癸卯年運程預測,兔年齊齊行大運!► 即睇

更多小薯茶水間文章
你可能感興趣
#打工仔 #Google #搜尋 #關鍵字 #新冠肺炎 #頭條 #娛樂名人 #烏克蘭 #話題人物 #話題人物 #消費券2022 #NFT #林俊賢 #張敬軒 #電影 #正義迴廊 #節目 #美麗戰場 #tvb #劇集 #書展 #景點 #旅遊 #日本 #京都 #福岡 #東京奧運全面睇 #酒店 #遊戲攻略 #mm7 #食譜
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
通關復常
中概危與機
More
Share