加入最愛專欄  收藏文章 

2021-06-01

匆忙借婚紗禮服成婚 慳妹林泳淘屋企簽紙嫁初戀男友

  【晴報專訊】恭喜、恭喜!無綫《東張西望》前主持林泳淘昨日在社交網宣布已嫁初戀男友林卓立,結束長達14年的愛情長跑。由女神升呢人妻的泳淘,上周六(29日)在寓所低調簽紙結婚,她昨日在社交網上載多張婚禮照片,又向老公發表愛的宣言︰「相愛到海枯石爛,直到生命終結。」甜蜜滿瀉。

 

 

  現年31歲的林泳淘,曾是組合Lacee Lacey成員,12年參加香港小姐落選後,成為無綫合約藝人,曾任《東張西望》及J2《3日2夜》主持,憑甜美樣子及豐滿身材成為宅男女神。上月已透露將和男友結婚的泳淘,昨日終於公布big day靚相,相中的她流露出幸福甜笑,身形高瘦的圈外老公亦難得曝光,一對新人十分匹配。

 

林泳淘昨晚終於公開老公的廬山真面目,有網民笑指新郎跟《100毛》創辦人林日曦撞樣。(IG圖片)

 

被批算天作之合

 

成為人妻的林泳淘在婚禮上特別開放,公然讓好姊妹「胸襲」自己。(IG圖片)

 

  泳淘撰長文細訴與老公的緣份:「話說大約係一年前,我同林生因為輪流炒車,我就帶咗佢去拜拜還神,師傅見到我哋個八字就話『哇,你兩個人真係天作之合,個八字咁夾嘅,有無諗住結婚呀?』林生就好爽快咁話『有呀』。」泳淘又說:「跟住師傅好快就畀咗兩個日子我哋,而其中一個,咁啱就係我哋嘅拍拖紀念日,一切都是整定的!」她更甜絲絲向老公示愛:「我同林生都多了一個身份,多了一些家人,多了一份責任。但不變嘅係,我哋應該會繼續相愛相殺直到海枯石爛,直到生命終結,直到永遠永遠。」

 

林泳淘感激一班好姊妹見證她出嫁。(IG圖片)

 

生BB順其自然

 

林泳淘與老公相戀14年成婚,尤如童話故事般幸福。(IG圖片)

 

  升呢「林太」的泳淘昨日接受《晴報》電話訪問,問她新婚生活是否甜蜜?她笑言︰「新婚第三日無乜特別,因為我哋一齊咗太耐喇,都係咁,同埋我哋喺屋企證婚,呢兩日都要忙執屋。」一切從簡的泳淘,透露她與老公的婚紗禮服在婚前數日才落實:「本來諗住好簡單咁着條裙就算,但啲朋友叫我哋唔好咁求其,婚紗店嘅人又好nice,叫我哋去試衫,所以就借咗婚紗禮服嚟簽紙。」對於「林太」這稱謂,她笑言︰「仲未習慣呀,反而林生(老公)比我仲開心。」婚後是否全力造人?泳淘表示︰「我哋都鍾意小朋友,但順其自然,無話一定要生BB,依家又有疫情,所以都唔急。」

 

 

轉載自: 晴報

現凡訂閱etnet YouTube Channel,即賞麥當勞現金券!
► 立即行動

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#林泳淘 #東張西望 #結婚
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
恒大困局
疫苗福利
More
Share