加入最愛專欄  收藏文章 

2024-02-08Photo: Instagram

黃日華女兒疑Filter太重手令周潤發變劉德華!轉做幕後曾任姚焯菲造型師自爆失業?

  周潤發發哥一向都係大家集郵對象,發哥來者不拒,好多時更會用fans嘅手機揸機自拍。不過相片就留咗喺fans手機入面,之後點處理同影成點發哥都冇say,日前黃日華囡囡黃芷晴再次搵發哥合照,不過post出嚟嘅時候就一啲都唔似發哥,但就仍然係靚仔一名!

 

  黃芷晴先係Post出同三哥苗僑偉嘅合照,之後再post出同發哥合照,相中見到黃芷晴矮發哥一個頭,輕輕側向發哥倚傍喺佢胸前,芷晴仲笑得好含蓄,留言:「我暈了。」不過呢張相就似乎filter或者P圖太重手,發哥面上猜皺紋,只係有少少魚尾紋,睇落仲有少少似劉德華添!

 

正常嘅發哥。

 

  之後黃芷晴喺佢嘅IG STORY出POST影自己整雞蛋仔,疑似透露自己依家冇嘢做,留言:「我好似唔使失業了。」黃芷晴由幕前轉戰幕後由低做起,主要為藝人安排服飾造型,早前佢又參與咗「聲夢小花」姚焯菲(Chantel)新歌、MC(張天賦)的《Overkill》等10多部MV,佢負責襯衫、燙衫及搬運服裝,間中都會畀意見。黃芷晴接受傳媒訪問時,表示喜歡呢項工作,比以往的工作亦壓力大減,故完全不覺辛苦,自己都多咗私人生活空間。而爸爸黃日華都好支持,為對方擔任造型師放手「任她舞」,而爸爸都有為佢介紹「客仔」。

 

 

  黃芷晴於2012年出道,曾簽約香港電視(HKTV)成為旗下藝人,拍過《我阿媽係黑玫瑰》及《開腦儆探》等劇集之餘,早年亦獲金牌監製鄧特希睇中,為內地劇《只有情永在》首次擔任女主角,惟近年她已甚少幕前演出,近年轉做幕後工作。

 

轉載自: 晴報

全新節目《說說心理話》如何搞好家庭關係?關係破裂幾時要放手?修補關係切忌讓XX充昏頭腦!► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#時裝服飾 #周潤發 #娛樂 #黃日華 #黃芷晴 #苗僑偉 #姚焯菲 #劉德華 #失業 #電視台 #演員 #影視娛樂
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
貨幣攻略
More
Share