加入最愛專欄  收藏文章 

2024-02-26Text: 娛樂組Photo: 大會提供

李佳芯Ali罕談感情狀況:我唔會話自己冇人追求!將跟譚俊彥合作拍新劇?

  視后李佳芯(Ali)向來是網民心目中人美心善的女神,不過女神至今仍然單身,唔少觀眾都開始戥Ali著急。Ali趁著「Chubby Hearts Hong Kong」活動,特意趕往跟紅心影相打卡,期間女神透露原來一直有人追,情人節更有收花,對於一眾追求者可有機會,Ali忍不住露口風…

 

 

  Ali平日不太喜歡人多擠逼的地方,但趁著「Chubby Hearts Hong Kong」活動的最後兩日,她特地前來皇后像廣場的飄浮紅心所在地打卡追趕熱潮。她說:「今次好開心可以同Chubby Hearts打卡,希望日後都多啲舉辦呢類時尚設計藝術融和嘅打卡點,等我哋多啲機會去下戶外,感受熱烈開心氣氛,係一件賞心樂事!」Ali在現場巧遇小丸子和花輪同學追心,她曾在《好聲好戲》節目神還原小丸子而備受讚賞,她開心說:「佢哋係我細個最愛嘅漫畫人物!當然捉緊機會,同佢哋仲有兩個Chubby Hearts合照啦!」

 

 

  訪問期間,Ali見到很多熱烈追心的市民,更有人送上用銀紙摺成心型的利是以表祝福,她希望今年工作順利、心想事成!久未有劇集新作的Ali,即將跟譚俊彥合作,開拍跟打麻將有關的新劇,她憶述說:「細個嗰陣,婆婆同媽咪每個星期都打麻將,所以好細個已經接觸呢樣興趣。我自己識打廣東牌,但唔識計番,所以同枱一定要有人識計番,仲要識摸位打骰,而其他十三幺、清一色等食糊規條,都唔會難到我!」她續說:「今年新年去朋友家拜年,都有圍埋一齊打麻將。雖然只打咗一次,但已經發咗新年財,係一個好兆頭嘅開始!」

 

 

  不少人關心Ali的感情狀況,問到剛過去的情人節有收禮物嗎?她說:「有收花、朱古力同小禮物,我都習慣喺節日互送禮物畀朋友,所以情人節都會收到佢哋禮物,係一個表達心意嘅方式。」 另外,早前元宵佳節,Ali透露未有人相約,應該需要預備新劇工作,希望晚上有機會食湯圓應節一下。

 

  問到現在有男士暗示或明示喜歡她嗎?Ali笑說:「我唔會話自己冇人追求,但依家都冇話好熱烈嗰種,或者覺得好好相處、可以發展嘅人。」看來追求者要加把勁。

 

轉載自: 晴報

etnet榮獲HKEX Awards 2023 「最佳表現證券數據供應商」大獎► 了解詳情

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#元宵節 #女生 #娛樂 #拍拖 #文娛 #好去處 #情人節 #李佳芯 #藝術 #影視娛樂
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
貨幣攻略
大國博弈
More
Share