加入最愛專欄  收藏文章 

2024-03-01Text: 娛樂組

陳柏宇早餐直播時愛女突然噴射式嘔吐!老婆Leanne留言自責懷疑錯餵一種食物:佢第一次食咋

  陳柏宇婚後的住家男形象深入民心,他跟太太符曉薇(Leanne)2017年結婚後,先後育有大女陳羿辰(Abigail)及細女陳星晴(Audrey),每朝陳柏宇都會開車送大女返學,然後帶細女去茶餐廳食早餐,由於大受歡迎,所以他每次都會開直播同大家一邊傾一邊食早餐,網友們見到形象百變的Audrey又非常開心,搞到Leanne花心思每日為她準備不同的形象見大家。今朝陳柏宇如常開早餐直播時就發生小意外,Audrey噴射式嘔吐,認真陰公豬。

 

 

  陳柏宇早前如常開早餐直播,不過Audrey就跟以往不同,不斷喊晒口扭計要爸爸抱,連平日最鍾意食嘅白麵包都推開,當時不少熟絡食客和茶餐廳「早餐姨姨」都估Audrey不舒服。陳柏宇細心將Audrey抱起安慰,起初還以為只係扭眼瞓,直至中途,Audrey突然間噴射式嘔吐,嘔到成身成地都係,陳柏宇即時用紙巾為她抹身,又不斷向茶餐廳職員道歉:「對唔住呀!」抹完身之後,陳柏宇連早餐都取消就連忙帶Audrey回家沖涼。

 

 

 

  由於不少觀眾是陳柏宇早餐直播的忠實粉絲,大家都紛紛留言擔心Audrey的健康情況,而Leanne都留言自責說:「我今朝早俾咗炒蛋佢,好大機會因為啲炒蛋!」而Leanne都有安撫網友們:「佢而家好精神喎!今次真係我俾咗佢食炒蛋嘅問題,佢第一次食咋,我頭先上網睇有啲小朋友食炒蛋都係會嘔,佢而家仲要食晒佢碗飯!」

 

 

 

  隨後,Leanne都有再開直播,讓網友們睇到Audrey的最新情況,見Audrey食餅餅食得非常開心,大家都鬆一口氣。她說:「其實平時佢都有食烚蛋,蛋白同蛋黃都冇事,今日我整小食畀家姐帶返學,畀炒蛋Audrey食,不知食得幾開心,不過...佢肚仔痛嘔!」Leanne再出Po長文留言:「喺小朋友試食新嘢嘅階段,真係好似打大佬咁!今朝早俾阿妹試食炒蛋,我落咗少少牛油,點知我睇佢老竇嘅live佢嘔到PK,之前醫生叫我俾佢試吓烚蛋黃烚蛋白,我俾佢試過,我見佢冇敏感,仲以為今次都冇事。佢條友唔係好鍾意食烚蛋,所以諗住今次俾佢食炒蛋好味啲,就發生今次嘔嘅事,佢嘔完之後返到屋企冇事啦,仲自己食晒碗飯,佢碗飯同大家姐平時食嘅份量一樣,佢仲要食晒,大家唔使擔心!」

 

 

轉載自: 晴報

【你點睇】的士業「放蛇」舉報Uber,政府應否將網約車合法化?你是否支持該類自行「放蛇」行為?► 立即投票

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#爸媽心聲 #歌手 #早餐 #陳柏宇 #符曉薇 #娛樂 #星二代 #影視娛樂
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
貨幣攻略
More
Share