加入最愛專欄  收藏文章 

2023-11-16Text: 娛樂組Photo: IG、大會提供

黎明演唱會劉鑾雄甘比勁High唱跳《我的親愛》!DJ雲妮目擊:好睇過大劉開記招

  天王黎明(Leon)昨晚(14日)舉行《Leon黎明紅館演唱會2023》頭場,最近開記招再掀全城熱話的富商劉鑾雄(大劉),激罕現身偕太太陳凱韻(甘比)睇騷,大劉睇得興奮更站起一齊跳唱,充滿動感,精彩過開記招。

 

好靚仔。

官仔骨骨的Leon狀態大勇。

 

  Leon昨晚大唱多首經典金曲,包括《我的親愛》、《那有一天不想你》、《對不起我愛你》、《情深說話未曾講》、《傻痴痴》、《夏日傾情》及《願你今夜別離去》等等,勾起觀眾集體回憶,首首都識跟住唱。全晚無落台換衫、只簡單換上不同外套的Leon,用盡台上每一分鐘表演;Leon亦貫徹不跳舞宗旨,唱快歌依舊坐定定,交由dancers熱舞,而ERROR隊長梁業(肥仔)是個唱舞蹈總監。

 

 

  昨晚台下嘉賓亦相當精彩,日前開記招的大劉難得現身紅館,與老婆甘比、溥儀眼鏡老闆邱子傑及邱李茂琪夫婦一齊睇騷。全程High爆的大劉不但揮手拍攝合照,聽到《我的親愛》時,更與甘比一起站起身又跳又唱!商台DJ Vani今早在節目《雲妮鍾情》表示目擊大劉跳舞,並分享大劉跳唱片段,笑言:「目擊大劉甘比跳唱我的親愛,值回票價,好睇過大劉開記招。」片段中,大劉一邊揮手跳唱,一邊望住甘比甜笑,簡直鐵漢柔情勝過黎明,似乎他開記招澄清一連串負面傳聞後,心情大靚。

 

甘比好開心。

甘比讚Leon坐定定依然魅力驚人。

 

  甘比亦變身Leon小粉絲,大讚昨晚是「very happy night」,她更影低Leon坐低唱快歌,搞笑留言:「真係只有Leon可以坐喺度唱快歌,但大家仍然high high high。」除了大劉夫婦,Leon契爺胡楓(修哥)亦到場睇騷,著住潮牌風褸的修哥又唱又跳,充滿活力!

 

  至於過往必捧Leon場的大美人李嘉欣,昨晚未有現身,只送上花籃祝賀,未能締造與大劉世紀同場的畫面;而三大天王張學友、劉德華及郭富城亦送上花籃到賀。

 

 

轉載自: 晴報

全新節目《說說心理話》青少年不可以戀愛!?真實個案講述驚心動魄經歷► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#陳凱韻 #演唱會 #胡楓 #劉德華 #李嘉欣 #梁業 #郭富城 #雲妮 #黎明 #劉鑾雄 #DJ #歌曲 #張學友
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
貨幣攻略
More
Share