加入最愛專欄  收藏文章 

2024-01-15Text: 娛樂組Photo: 何家賢、黃敬博

萬千星輝頒獎典禮2023|麥美恩周奕瑋得「最佳主持」!麥美恩感激TVB栽培「竹升妹」、周奕瑋採訪曾被笑似企鵝

  昨晚(14日)《萬千星輝頒獎典禮2023》的「最佳男、女主持」獎項,由盧海鵬、戚美珍及賈思樂頒發。曾擔大旗做台慶司儀的周奕瑋,撼贏許文軒獲得最佳男主持。

 

 

  周奕瑋感觸說:「多謝曾志偉先生,多謝你喺我好迷惘嗰時鼓勵我,畀咗一個全世界嘅人都見到我展現嘅舞台,相信我,包容我。多謝娛樂新聞台,我入行第一份工就係做娛樂新聞台,喺我入行第18年,終於拎成人身分證!」

 

 

  周奕瑋自言曾被冷嘲熱諷:「我入行第一次著踢死兔去康城採訪,好多人話做咩搵個企鵝去採訪。咁多年來我聽過好多人話周奕瑋冇身形、冇外型、冇台型,我想同所有被人懷疑過嘅人講,唔好被別人嘅想像,限制自己想像!」

 

  麥美恩贏得「最佳女主持」,她感動到眼濕濕,一上台立即表示要紙巾:「我真係由TVB湊大,雖然呢個係個人獎,但係背後係好人推動呢件事。我覺得TVB係夢工場,我呢個竹升妹,用咗12年成為大家認可嘅全中文大騷司儀,好多謝公司咁大膽,畀呢個竹升妹拍咗三年古裝劇!多謝曾生、珍姐、樂小姐。」她希望用最短時間,將獎項交其他人接棒。

 

轉載自: 晴報

全新節目《說說心理話》青少年不可以戀愛!?真實個案講述驚心動魄經歷► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#演員 #曾志偉 #麥美恩 #女生 #許文軒 #萬千星輝頒獎典禮 #娛樂 #TVB #周奕瑋 #康城 #影視娛樂
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
貨幣攻略
大國博弈
More
Share