加入最愛專欄  收藏文章 

2024-05-10Text: 娛樂組

伍富橋結婚兩周年送巨型鑽戒畀老婆!梁兆楹第一反應竟然係咁?質問:你點解會有咁多錢嘅?

  伍富橋和富貴老婆梁兆楹(Shirley)的互動一向有趣,兩公婆經常隔空出賣對方最「真實」的一面。早前是伍富橋和太太結婚兩周年的日子,伍富橋花盡心思(o氹)老婆,先在IG分享幾首他在錄音室翻唱老婆最鍾意的Twins歌曲,隨後兩公婆二人世界共進晚餐,期間伍富橋為太太送上驚喜禮物,超級巨型鑽戒遞上,不過Shirley的反應是非常搞笑,反為禮物不斷質問老公。

 

 

  早前是伍富橋和老婆Shirley結婚兩周年的紀念日,當然要大肆慶祝,一向浪漫的伍富橋憑歌寄意,將Twins的《明愛暗戀補習社》、《愛情當入樽》、《跅跅步哈姆太郎》、《戀愛大過天》及《我們的紀念冊》做成Twins Medley,在錄音室獻唱給Shirley聽,更加入不少照片和Meme圖,原來Shirley是Twins的超級粉絲,她留言說:「多謝晒,不過如果唔將我睇波嗰個_樣加落去仲要放大會好啲。」不少好友都留言大讚伍富橋冧妻有一手,浪漫至極。

 

  直至晚餐時間,當然要燭光晚餐慶祝一下,兩人享用晚餐時,伍富橋突然向太太說:「老婆,你上次咪話好想知我個秘密禮物係咩嘅?」隨後他遞上閃鑽的首飾盒,Shirley即時搞笑問:「咩嚟呀?係咪得個盒有閃石而入面係冇?咩嚟呀?等我睇下先!」Shirley一臉驚喜又緊張,在枱底打開首飾盒,不禁喜上眉梢,不過她來不切感動就已經搞笑提到質問:「嘩,點解嘅?邊個買畀你?邊個叫你買呀?邊個畀錢你買呀?(我自己囉)你自己攞錢出嚟買?點解你會有咁多錢嘅?」伍富橋勁無奈笑稱是慢慢儲存得來的私己錢,但Shirley仍然不敢相信繼續追問,「真定假?水晶嚟呀?乜嘢呀?Mom畀錢你重新鑲呀係咪呀?冇可能!冇可能!你點解會有咁多錢唔話我知嘅?」伍富橋說:「你呢個咩問題?你試下鍾唔鍾意先啦!」

 

 

  Shirley戴上鑽戒表示鍾意,而鑽戒亦非常巨型,目測至少三卡,但Shirley開心之餘都繼續一輪嘴追問到底伍富橋點解有咁多私己錢,更自言自語:「你呃我!我唔會沉溺喺呢啲物質上面嘅嘢,我要了解件事個根本,你係一個好多秘密嘅人。我而家要開始密切咁觀察你!」伍富橋笑言:「你幻想嗰啲感動、流涕、擁抱,係唔會出現喺我老婆身上,睇嚟要再努力啲搵錢!有興趣減肥,增肌減脂,越野跑訓練,吹水,打發時間,歡迎DM!」

 

轉載自: 晴報

《說說心理話》與你分享遭遇欺凌該如何應對 教你兩個方法輕易彈走負面情緒► 即睇

更多娛樂情報文章
你可能感興趣
#晴報文章 #演員 #夫妻之道 #伍富橋 #Twins #娛樂 #結婚 #歌手 #影視娛樂
編輯推介
即時報價
全文搜索
Search
最近搜看
大國博弈
貨幣攻略
More
Share